



# Cambodia Youth Internet Governance Forum 2024 "Youth Pioneering a Resilient Digital Society"

Date: Saturday 2nd - Sunday 3rd, November, 2024 Time: 8:00 am to 5:00 pm

## Venue: Cambodia-Korea Cooperation Center (CKCC), Phnom Penh, Cambodia

#### **Background:**

The Cambodia Youth Internet Governance Forum (YIGF Cambodia) was first introduced by Open Development Cambodia (ODC) in 2023. Recognized by the United Nations Internet Governance Forum (IGF), this annual event serves as an open platform for Cambodian youth to engage in Internet governance discussions. It aims to empower young leaders to ensure their voices are heard in shaping the digital future.

This year, YIGF Cambodia will be held over two days, from November 2-3, 2024. The event will feature a combination of in-person and online activities to maximize participation and engagement. Participants will have the opportunity to discuss pressing issues related to Internet governance with other youth leaders from Cambodia and experienced speakers from the various stakeholders.

#### **Purposes of the Cambodia Youth Internet Governance Forum:**

- 1) **Raise Awareness:** Educate youth on Internet governance issues like digital privacy, cybersecurity, and empowering them to be informed digital citizens.
- 2) **Encourage Participation:** Provide opportunities for youth to interact with policy-makers and stakeholders on the issue of Internet governance.
- 3) **Promote Multi-stakeholder Approach:** Foster collaboration and dialogue between governments, civil society, the private sector, and technical experts.
- 4) **Ensure Safe and Inclusive Internet:** Empower youth to voice their opinions and concerns regarding Internet-related issues in particularly in ensuring transparency and accountability.

#### Participants

The Cambodia Youth and Internet Governance Forum will gather at least 200 participants from a variety of backgrounds, including policymakers, Indigenous youth groups, people with disabilities, women and LGBTQI+.

## Organizers:





**Open Development Cambodia Organization (ODC)** is the leading open data platform in Cambodia, which makes up-to-date and reliable data and information on socioeconomic and environmental issues publicly available as a "one-stop shop". ODC promotes the use of accurate data for evidence-based and transparent decision-making processes towards the sustainable development of the country. For the past ten years, ODC has actively worked to enhance the amount of public data, raise public awareness, and build capacity of relevant stakeholders. ODC uses its expertise in data and ICT, mapping and GIS, digital security, and research to compile, analyze, and disseminate information in user-friendly and accessible digital formats. Material available on ODC's online platform includes datasets, information topic pages, interactive maps, news, and legal documents, among others. ODC does not promote any particular perspective, agenda, or bias other than to provide objective information about Cambodia and its development. In 2023, Open Development Cambodia (ODC) introduced YIGF to Cambodian youth for the first time. It aimed to raise the awareness of youth on Internet governance discourse and to encourage the young generation to have more active engagement in policy discussion and the decision-making process. The forum allows youth, technological professionals, policymakers, and experts to share knowledge and to make positive changes in information sharing and internet safety, in addition to that is for them to understand their role in future society.

Day 1 YIGF Cambodia 2024 - November 02, 2024 (Sat)			
Time	Agenda		
7:30 - 8:00 (30 mins)	Arrival of participants and registration		
8:00 - 8:05 (5 mins)	National Anthem of The Kingdom of Cambodia		
8:05 – 8:10 (5 mins)	Welcoming Remarks Representative of Organizing Committee YIGF		
08:10 – 08:20 (10 mins)	Remarks by Diamond Sponsor Sponsor Name– Organization		
8:20 – 8:30 (10 mins)	Remarks by Gold Sponsor Sponsor Name– Organization		
8:30 – 8:40 (10 mins)	Organizer Remarks THY Try– Executive Director of ODC		

# Proposed Agenda:





8:40 – 8:50 (10 mins)	<b>Opening Remarks</b> <i>H.E – Representative of Ministry of Post and Telecommunications</i>		
8:50 – 9:00 (10 mins)	Keynote: Internet Governance by NRIs Anja Gengo– UN Department of Economic and Social Affairs (UNDESA)		
9:00 – 10:00 (60 mins)	Panel Discussion on Cybersecurity Resilience Speaker1, Speaker2, Speaker3, Speaker4		
10:00 – 10:15 (15 mins)	Coffee Break		
10:15 – 10:45 (30 mins)	<b>Topic Presentation #1</b> Speaker	<b>Topic Presentation #2</b> Speaker	
10:45 – 11:25 (40 mins)	<b>Topic Presentation #3</b> Speaker	Panel Discussion or Multi-Stakeholder Meeting ODC	
11:25 – 12:00 (35 mins)	<b>Topic Presentation #4</b> Speaker		
12:00 – 13:00 (60 mins)	Lunch		
13:00 – 14:30 (90 mins)	Debate Final Round Debate: 50 minutes Q&A: 10 minutes Judges Deliberation: 10 minutes Buffer: 10 minutes Winner Announcement*		
14:30 – 14:45 (15 mins)	Coffee Break		
14:45 – 15:25 (40 mins)	<b>Topic Presentation #5</b> Speaker	<b>Topic Presentation #6</b> Speaker	
15:25 – 16:45 (80 mins)	Internet Governance Ecosystem & Internet Infrastructure Speaker Youth Dialogue on the Overarching Theme Part 1 Participants Breakout Group		
16:45 – 17:00 (15 mins)	Day 1 Wrap & Group Photo Participants and OCs		

Day 2 YIGF Cambodia 2024 - November 03, 2024 (Sun)			
Time	Agenda		
7:30 - 8:00 (30 mins)	Arrival of participants and registration		
8:00 - 8:10 (10 mins)	Morning Circle & Reflection		
8:10 - 9:00 (45 mins)	Youth Dialogue on the Overarching Theme Part 2 Participants Presenting		
9:00 – 10:00 (60 mins)	Panel Discussion on AI and Us		





	Speaker1, Speaker2, Speaker3, Speaker4		
10:00 – 10:15 (15 mins)	Coffee Break		
10:15 – 10:55 (40 mins)	<b>Topic Presentation #5</b> Speaker	<b>Topic Presentation #6</b> Speaker	
10:55 – 11:55 (60 mins)	Panel Discussion on Sustainable Data Governance Speaker1, Speaker2, Speaker3, Speaker4		
12:00 – 13:00 (60 mins)	Lunch		
13:00 – 15:00 (90 mins)	Roleplay Multistakeholder Conference Participants		
15:00 – 15:15 (15 mins)	Coffee Break		
15:15 – 16:15 (60 mins)	Townhall Participants & OCs		
16:15 – 16:45 (30 mins)	Way Forward Session		
16:45 – 16:55 (10 mins)	Closing Remark ODC & AC		
16:55 – 17:00 (5 mins)	Event Wrap & Group Photo Participants and OCs		

**Note:** Please note that the YIGF Cambodia 2024 event agenda is subject to modifications and may be updated without prior notice to accommodate changes in scheduling or other unforeseen circumstances.

To obtain further information, please reach out to *Mr. Sok Haingkheang*, the Cambodia Youth Internet Governance Forum 2024 Responsible Person, at <u>kheang@opendevcam.net</u> or by phone at 012 32 30 45.